Spalatorie Covoare (08:30 - 18:00):

0768.654.545
preluare si livrare covoare - GRATUIT - peste 100 lei. Comanda ACUM!

Cum sa așezați covorul în centrul sufrageriei?

Un covor poate face minuni pentru sufrageria dvs. Aduce culoare, formă și eleganță. Nu numai că poate fi punctul central al camerei, dar de asemenea pot defini cu ușurință diferitele unghiuri din încăpere.

Covoarele creează varietate vizuală, unesc culorile dintr-o paletă variată și sunt perfect asortate. Ele pot îmbrăca chiar și pereții locuinței dvs. Fiind covor moștenit din generație în generație, probabil nu doriți să îl expuneți traficului intens sau anumitor riscuri provenite din așezarea lui pe podea.

Cum sa așezați covorul în centrul sufrageriei?

Foarte important de reținut este faptul că și atunci când îl așezați pe perete, este foarte important să-l aspirați periodic și să apelați la o spălătorie profesională de covoare care să-i asigure curățarea în profunzime.

Acum, haideți să vedem câteva idei despre cum să integrați un covor în mod corect și aspectuos în încăperea dvs. și apoi câteva modalități creative de a face din acest covor piesa centrală a sufrageriei.


Alegerea corectă a dimensiunii covorului

Cele mai multe persoane comit o greșeală uriașă atunci când achiziționează un covor nou. De ce? Unii oameni aleg să-și măsoare sufrageria pentru a alege dimensiunea covorului. În realitate, ceea ce ajută atunci când vreți să integrați un covor nou, este măsurarea mobilierului din încăperea în care doriți să-l plasați. Dacă faceți acest lucru, covorul se va integra perfect și va crea look-ul dorit de dvs.


Cum trebuie să procedați?

  1. Măsurați lungimea canapelei;
  2. Covorul trebuie să fie pe toată lungimea canapelei, puțin mai mare nu strică, dar mai mic, da. De ce? Un covor prea mic nu face din sufrageria dvs. să pară una mai mare, din contră el va părea ne conectat cu restul mobilierului și va elimina estetica generală pe care urmăriți să o creați.
  3. Adăugați cel puțin 6 cm măsurătorii dvs. deoarece covorul trebuie să fie puțin mai mare decât canapeaua;
  4. Dacă sufrageria dvs. permite acest lucru, asigurați un culoar de 30-40 cm între covor și mobilă. Dacă spațiul nu vă permite asemenea distanță, cel puțin 20 cm ar fi de dorit pentru a facilita deplasarea.

După ce ați parcurs ideile de mai sus, trebuie să mai știți un lucru, înainte de a amplasa covorul în sufrageria dvs.


Așezați-l în așa fel încât picioarele din fata ale mobilierului să fie pe covor

Este metoda preferată de către designeri. Oferă un aspect vizual mult mai plăcut și respirabil.

Sfat: Ideal este să lăsați între 6 și 8 cm între capătul covorului și picioarele mobilierului astfel încât picioarele dvs. să nu fie chiar pe margine.


Ce să faceți cu un covor mic, vintage?

Dacă ați primit sau ați moștenit un astfel de covor e puțin greșit să încercați să vă schimbați mobilierul din casă pentru a se așeza perfect după mărimea și nuanța acestuia.

Totuși, doriți să-l folosiți pentru că are valoare sentimentală sau pur și simplu este o piesă de efect.

O modalitate de a folosi un astfel de covor este aceea de a-l amplasa peste un covor de dimensiuni medii, în centrul acestuia, peste care puteți pune o măsuță de cafea, astfel încorporând micul covoraș.

După cum am menționat și mai sus, aceste covorașe pot fi expuse și pe perete.


Păstrarea covoarelor într-o condiție grozavă

Odată ce ați integrat perfect covorul în sufrageria dvs., cu siguranță vă doriți ca acesta să persiste, să rămână acolo unde îi este locul.

Aruncați o privire pe pagina noastră unde aveți la dispoziție diverse informații utile cu privire la păstrarea, curățarea și îngrijirea covoarelor.


Apelați în mod regulat la o spălătorie profesională de covoare pentru a le menține curate și pentru a le prelungi durata de viață.


Vă așteptăm pe Calea Vitan nr. 212, Sector 3, București de Luni până Vineri între orele 8:30-18:00 și Sâmbătă între orele 8:30-14:00 și la numerele de telefon: 0768.654.545 sau 0724.456.000.