Spalatorie Covoare (08:30 - 18:00):

0768.654.545
preluare si livrare covoare - GRATUIT - peste 100 lei. Comanda ACUM!

Pot folosi un aspirator pentru curățarea covoarelor?

Atunci când vine vorba de curățarea covoarelor, modul în care alegeți să faceți acest lucru va influența în mod direct viața și longevitatea lor. Dacă aveți grijă de acesta în mod corespunzător, el va rămâne cu dumneavoastră pentru mult, mult timp sau chiar va deveni moștenire de familie.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au oamenii despre covoare este 'Pot să folosesc un aspirator pentru a-mi curăța covorul?'.

Pot folosi un aspirator pentru curățarea covoarelor?

Pentru a ști răspunsul la această întrebare, aruncați o privire asupra materialelor și asupra vârstei covorului.

Cu cât este mai prețios materialul sau mai vechi covorul cu atât va lua mai mult timp curățarea lui deoarece nu puteți folosi aceleași metode ca și pentru restul podelelor, covoarelor sau altor suprafețe din casa dvs. Chiar dacă durează mai mult timp acest proces, cu siguranță merită.


Aspirați în siguranță covoare din lână

Lâna este o fibră rezistentă, ceea ce înseamnă că puteți folosi un aspirator pentru aceste covoare. Aceasta a fost folosită la confecționarea covoarelor de mai multe secole datorită rezistenței pe care o are.

Iată câteva sfaturi de aspirare a covoarelor din lână:

Dacă covorul dvs. are ciucuri, evitați aspirarea acestora. Optați pentru o altă metodă de curățare.


Covoare din piele de oaie

Aspirarea unui astfel de covor nu este o idee prea bună. De ce? Deoarece acesta devine mat și se deteriorează ușor. Chiar dacă folosiți cea mai joasă treaptă a aspiratorului, tot îl expuneți unui risc foarte ridicat.

Totuși, ce ar trebui să faceți într-o astfel de situație?

Există perii concepute special pentru acest tip de covoare. Achiziționați una și periați covorul foarte bine.

O altă variantă ar fi să scoateți covorul afară la lumina soarelui și să îl scuturați ușor. Atenție! Nu îl expuneți în razele directe ale soarelui deoarece acesta se poate îngălbeni.


Covoare vechi, delicate

Dacă sunteți proprietarul unui astfel de covor trebuie să știți faptul că aceste covoare nu se aspiră niciodată indiferent de materialul din care sunt confecționate.

Aceste covoare sunt în general subțiri, astfel se distrug foarte ușor. Pentru curățarea lor utilizați o perie din păr de cal. Executați acest proces cu mișcări foarte fine. Ele trebuie periate o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de traficul din camera în care este expus.


Programarea curățării profesionale a covoarelor

Pentru a vă asigura că este protejat covorul dvs. trebuie să apelați la o spălătorie de covoare cel puțin o dată pe an.

Acest interval de timp poate varia în funcție de fragilitatea covorului dvs., dacă îl puteți aspira sau nu pentru a îndepărta murdăria. Pentru covoarele fragile pe care nu le puteți aspira, vă recomandăm să apelați o spălătorie profesională de covoare la fiecare 6 luni.


Bucurați-vă cu încredere de frumusețea lor și lăsați în mâinile noastre curățarea profesională a acestora!

Vă așteptăm pe Calea Vitan nr. 212, Sector 3, București de Luni până Vineri între orele 8:30-18:00 și Sâmbătă între orele 8:30-14:00 și la numerele de telefon: 0768.654.545 sau 0724.456.000.