Spalatorie Covoare (08:30 - 18:00):

0768.654.545
preluare si livrare covoare - GRATUIT - peste 100 lei. Comanda ACUM!

Top 3 motive pentru tulburările de somn

Fiecare ființă vie are nevoie de somn la fel cum are nevoie de hrană și apă. Somnul suficient și odihnitor duce la o sănătate fizică și psihică corespunzătoare și o calitate a vieții crescută.

Somnul este un proces fiziologic extrem de esențial atât pentru oameni cât și pentru cele mai multe dintre animale. În timp ce noi dormim, creierul și organismul nostru se dezvoltă armonios. Atunci când nu dormim suficient, suntem mai puțin eficienți, obosiți, nervoși, facem multe greșeli, creativitatea scade și ne îmbolnăvim mai repede.

Top 3 motive pentru tulburările de somn

Iar atunci când ne odihnim corespunzător, ne trezim plini de energie, calmi și cu un nivel de concentrare foarte ridicat.

Cu toate acestea, există oameni care nu se pot odihni.

Care sunt motivele pentru care nu dormim suficient? De ce ne trezim obosiți și furioși?


Mediul în care trăim nu este suficient de curat

Asta chiar sună ciudat. Totuși, facem curățenie în casă regulat. Cum poate un pic de praf sau o pată de pe covor să ne tulbure somnul? Ce legătură are somnul cu nivelul de curățenie din mediul în care trăim?


Alergiile

Cea mai răspândită, modernă și rapidă boală din lume este alergenul. Din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre oamenii se confruntă cu astfel de situații.

Oamenii din fiecare colț al lumii suferă de alergii mai ales cei care locuiesc în orașe foarte mari. Sunt alergici la foarte multe lucruri iar praful ocupă un loc de vârf fiind printre cele mai frecvente motive.

Praful din casă conține 80% celule moarte și 20% sol și alte particule. Așadar, oricât de mult l-am curăța, în orice colț al lumii vom merge, praful există și trebuie curățat frecvent. Astfel vom respira mai bine.


Știați că praful din casă provoacă astm?

Nu putem respira normal și ne face să ne trezim obosiți datorită lipsei de oxigen. Acestea fiind spuse, trebuie să ne asigurăm că am îndepărtat foarte bine praful de pe suprafețe, podele și covoare. Nu trebuie să folosim arome pentru a reîmprospăta aerul din casă. Este nevoie doar să îndepărtăm praful și să aerisim constant. Ferestrele deschise larg pentru a intra cât mai mult aer proaspăt.


Totuși, cum să dormim mai bine?

Cel mai important lucru este să asigurăm o curățenie constantă. Cel puțin de 2-3 ori pe săptămână. Fie că apelăm la o echipă de profesioniști care să se ocupe de asta, fie că o facem chiar noi.

În ceea ce privește curățarea covoarelor, trebuie să recunoaștem că spălătoriile de covoare trebuie să fie o constantă în viața noastră. Chiar dacă mobilierul și parchetul se curăță ușor de praf, când vine vorba de curățarea covorului lucrurile se complică. Covorul reține mai mult praf și este mai greu de curățat datorită puterii de retenție a acestuia. O curățare specializată în profunzime, realizată în mod regulat, ne poate asigura o calitate a somnului mult mai ridicată decât simplul aspirat.


Zgomotul

Somnul poate fi tulburat de tot felul de zgomote. Dacă este posibil folosim dopuri de urechi sau schimbăm geamurile locuinței. Ferestrele moderne vor face din locuința noastră un loc mult mai liniștit.


Stresul

Cu siguranță trebuia menționat acest lucru. Problemele ne copleșesc uneori astfel încât ne simțim depășiți de situație și ne stresam peste limite, astfel încât somnul nostru este afectat.

Câteva soluții pentru acesta ar fi hobby-urile, yoga sau pur și simplu să ne înconjurăm de oameni pozitivi și plini de energie.


La Spălătoria Vitan încercăm să facem totul astfel încat mediul în care trăiți să fie cât mai curat și mai înmiresmat!

Vă așteptăm pe Calea Vitan nr. 212, Sector 3, București de Luni până Vineri între orele 8:30-18:00 și Sâmbătă între orele 8:30-14:00 și la numerele de telefon: 0768.654.545 sau 0724.456.000.